Препарати

ФРИКУЕНТ

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

втора професионална

хербицид

Допълнителна информация.
 • Със системно действие

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

02.05.2024

 • Missing thumbnail

  ФРИКУЕНТ е селективен хербицид след поникване за контрол на едногодишни и многогодишни тревни плевели в много култури и на угари, както и върху изброените некултурни площи и неплодородни култури. Той ще осигури ефективен контрол на тревните плевели при конвенционална обработка на почвата, минимална обработка на почвата и насаждения без обработка. ФРИКУЕНТ не контролира широколистни плевели или острица (ореховка).

  Приложение:

  ФРИКУЕНТ се използва само когато зърното или плевелите са поникнали и не са покрити от културата. При по-късна дата на прилагане трябва да изчакате, докато вредните треви обраснат културата, за да могат да бъдат добре насочени по време на третирането и да абсорбират достатъчно активна съставка. Топлото и влажно време благоприятства и ускорява ефекта. По време на сухи периоди, когато плевелите явно увяхват, третирането трябва да се извършва само след валежи.

   

  Антирезистентна стратегия: Продуктът ФРИКУЕНТ съдържа активното вещество Флуазифоп-П-бутил. Според начина си на действие принадлежи към групата на ацетил-коенцим А карбоксилазните инхибитори (HRAC). група А). Рискът от развитие на резистентност към хербициди, дори и в споменатата група, е висок ФРИКУЕНТ се използва без никакви ограничения.

  ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

  ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

  Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

 • Регистрации на ФРИКУЕНТ за България

 • Вреда

  Доза

  Карантинен срок

  Вреда

  Едногодишни житни плевели

  Доза

  200 мл/дка

  Карантинен срок

  90 дни

  Допълнителна информация

  Внася се във фаза ВВСН 11-59 (разтворен първи лист – видими първите венчелистчета, цветните пъпки още затворени „жълт бутон“) активен растеж на плевелите.

  Брой мин/макс приложения – 1
  Вода л/дка мин/макс – 15-40 л/дка