Препарати

ТРАКСОС 50 ЕК

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

втора професионална

хербицид

Допълнителна информация.

  Регистрация в БАБХ:

  Допълнителна информация.

  Актуализиран:

  Допълнителна информация.

  11.06.2024

  • Missing thumbnail

   ТРАКСОС 50 ЕК е хербицид използван срещу едногодишни житни плевели при пшеница.

   Механизъм на действие

   ТРАКСОС 50 ЕК се абсорбира от листата и бързо се премества в точките на растеж на листата и стъблата. Цялостното покритие на растенията е от съществено значение за постоянен контрол. Активно растящите чувствителни треви спират да растат в рамките на 48 часа след третирането. В зависимост от вида, условията на отглеждане и конкуренцията на културите, листата и точките на растеж пожълтяват в рамките на една до три седмици след прилагане. Ще се наблюдават допълнителни промени в цвета и загуба на жизненост, последвани от покафеняване и пълен контрол три до пет седмици след прилагането.

   Момент на приложение (фаза на приложение) на Траксос 50 ЕК е от 3-ти лист до втори възел на културата (ВВСН 32), от фаза 3-ти лист до края на братене на дивия овес; фаза 3-5-ти лист на останалите житни плевели.

   Пшеница
   Срещу едногодишни житни плевели ( в т.ч. и див овес) – момент на приложение (фаза на приложение): от 3-ти лист до втори възел на културата (ВВСН 32), от фаза 3-ти лист до края на братене на дивия овес; фаза 3-5-ти лист на останалите житни плевели

   Доза : 120 мл/дка

  • Регистрации на ТРАКСОС 50 ЕК за България

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Едногодишни житни плевели

   Див овес (Avena fatua)

   Доза

   120 мл/дка

   Карантинен срок

   няма

   Допълнителна информация

   Момент на приложение (фаза на приложение): от 3-ти лист до втори възел на културата (ВВСН 32), от фаза 3-ти лист до края на братене на дивия овес; фаза 3-5-ти лист на останалите житни плевели.