Препарати

СУЛКОГАН 300 СК

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

първа професионална

хербицид

Допълнителна информация.

  Регистрация в БАБХ:

  Допълнителна информация.

  Актуализиран:

  Допълнителна информация.

  09.04.2024

  • Missing thumbnail

   СУЛКОГАН 300 СК е селективен системен хербицид под формата на суспензионен концентрат за разреждане с вода, предназначен за унищожаване след поникване на двусемеделни плевели при царевица.

   Механизъм на действие:

   Активното вещество сулкотрион, което принадлежи към групата на трикетоните, действа системно. Приема се основно чрез листата, отчасти и през корените, с бърза транслокация в тъканите и остатъчно действие до 4 седмици. Благодарение на това се улавят и плевелите, поникнали в по-дълъг период от време. Първите признаци на действието на продукта под формата на избелване на листата се появяват още 5-7 дни след приложението. Малко след третиране чувствителните плевели спират растежа си поради фотооксидативно разрушаване на хлорофила, появява се хлороза и плевелите умират в рамките на 2 седмици.

   Най-добър ефект от препарата СУЛКОГАН 300 СК се постига при прилагане при топло и влажно време в периода на активен растеж на плевелите.Хербицидният ефект може да отслабне, ако препаратът е приложен в студено време или по време на продължително засушаване или върху отслабнало царевично дърво поради неподходящи почвени условия или лошо хранене. Да не се прилага при интензивно слънчево греене, при температура над +25°C и върху суха почва.

    

   ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

   ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

   Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

  • Регистрации на СУЛКОГАН 300 СК за България

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Едногодишни житни плевели

   Едногодишни широколистни плевели

   Доза

   100 - 150 мл/дка

   Карантинен срок

   Допълнителна информация

   Внася се във фаза фаза на царевицата 2-6 лист (ВВСН 12-16) ; фаза на житните плевели 1-4 лист (ВВСН 11-14) ; фаза на широколистните плевели 2- 6 лист (ВВСН 12-23)

   Брой мин/макс приложения – 1
   Вода л/дка мин/макс – 20-40 л /дка