Препарати

СПИРОКС Д

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

втора професионална

фунгицид

Допълнителна информация.
 • с комбинирано действие

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

30.11.2023

 • Missing thumbnail

  НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ: СПИРОКС Д е нов, мощен, системен фунгицид, съдържащ две активни вещества с допълващ се и синергичен начин на действие от различни химични групи – спирокеталамини и триазоли. Комбинацията от две активни вещества с различен механизъм на действие има силен предпазен, лечебен и изкореняващ ефект срещу брашнеста мана, черно гниене и червен бренер по лоза. Спироксамин подтиска биосинтеза на ергостерола по начин, различен от този на инхибиторите на деметилирането (DMI). Дифеноконазол инхибира формирането на хаустории, развитието на мицела и образуването на колониите. СПИРОКС Д прониква бързо и се разпределя в растенията, като по този начин не се повлиява от валежи, паднали два часа след
  третиране и в същото време предпазва новия прираст.

  СМЕСИМОСТ: Поради голямото разнообразие на използваните в различните формулации повърхностно активни вещества (прилепители), емулгатори и разтворители не се препоръчва приготвяне на резервоарна смес преди да се потвърди, че компонентите в нея са физически съвместими, биологичният ефект се запазва и няма проява на фитотоксичност. Несъвместими продукти: Силни киселини. Силни основи. Силни окисляващи агенти. Производителят не носи отговорност за последствия, произтичащи от смесване на различни продукти.

  ПРИГОТВЯНЕ НА РАБОТНИЯ РАЗТВОР: Необходимото количество продукт се излива в наполовина пълен с вода резервоар на пръскачката при включени бъркалки. След хомогенизиране на разтвора, резервоара да се долее до горе с вода. Бъркалката на пръскачката да остане включена по време на работа.

  • Регистрации на СПИРОКС Д за България

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Брашнеста мана

   Черно гниене

   Доза

   50 мл/дка

   Карантинен срок

   35 дни

   Допълнителна информация

   Внася се във фаза:

   – Винени сортове: BBCH 13-77 (трите листа са отворени-зърната започват да се събират, грозда се затваря);

   – Десертните сортове: ВВСН 13-69 (трите листа са отворени-край на цъфтежа)

   Брой мин/макс приложения – 3
   Интервал между приложенията – 10-14 дни
   Вода мин/макс – 20-100 л/дка