Препарати

СЕРКАДИС

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

втора професионална

фунгицид

Допълнителна информация.

    Регистрация в БАБХ:

    Допълнителна информация.

    Актуализиран:

    Допълнителна информация.

    15.05.2024

    • Missing thumbnail

      Механизъм на действие на Серкадис:

      Серкадис е широкоспектърен фунгицид с предпазно, стопиращо и лечебно действие. Той инхибира сукцинат дехидрогеназата в комплекс II на митохондриалната респираторна верига в клетките на патогена. Вследствие на това причинителят на болестта спира развитието си и загива.

      • Работен разтвор: Лозя и овощни култури: 40-150 л/дка (в зависимост от културата). Картофи: при третиране в браздата от 6 до 20 л/дка; при третиране на клубените, работния разтвор да бъде достатъчен, за да се покрият клубените; при третиране върху маса с ролки (Mafex), Серкадис може да се използва чист (ултрамалообемно третгиране).

      • Температурен диапазон на приложение: Серкадис може да се прилага при по-хладно и по-топло време.

      • Усвояване от културата: След правилна употреба на Серкадис, продуктът изсъхва по повърхността на листа и част от него се свързва здраво с восъчния слой. Благодарение на своите липофилни свойства Ксемиум се придвижва във восъчните слоеве и мембрани, а чрез хидрофилните си свойства се движи през клетъчните стени и съдовата система. Благодарение на тази пластичност се постига уникалното преразпределение на активното вещество в растението.

      • Смесимост с други ПРЗ: Серкадис може да се смесва с инсектициди, но поради различната твърдост и температура на водата се препоръчва направата на тест за смесимост.

      • Не се препоръчва: Употребата на продукта повече от 3 пъти на сезон.

      Предимства

      • Изключителен дълготраен контрол на брашнеста мана по лозя и струпясване и брашнеста мана по семкови овощни култури;
      • Отлична ефикасност срещу Ризоктония по картофи;
      • Уникална мобилност за системна защита на новия прираст;
      • Бързо усвояване и постепенно отдаване на активното вещество;
      • Най-ниска доза на приложение сред SDHI фунгицидите.

       

      ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

      ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

      Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

    • Регистрации на СЕРКАДИС за България

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Брашнеста мана

      Доза

      15 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Вреда

      Струпясване

      Кафяви петна

      Доза

      25 - 30 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Допълнителна информация

      Внася се във фаза ВВСН 53 – 81 (разпукване на цветни пъпки -начало на узряване).

      Струпясване(Venturia inaequalis, Venturia pirina), Кафяви петна(Stemphyliumvesicarum:)

      Внася се във фаза ВВСН 53-81(разпукване на цветни пъпки-начало на узряване)

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Брашнеста мана

      Доза

      15 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Допълнителна информация

      Внасят се във фаза ВВСН 51-85(цветните пъпки са затворени-оцветяването се развива).

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Ризоктония

      Доза

      80 мл/дка

      Карантинен срок

      няма

      Вреда

      Ризоктония

      Доза

      20 мл/100 кг семена

      Карантинен срок

      няма

      Допълнителна информация

      Внася се във фаза ВВСН 00 (период на покой, клубените не покълват)

      Брой мин/макс приложения – 1
      Вода л/дка мин/макс – 6-20 л/дка

      Третиране на почвата в браздата

      Срещу Ризоктония (Rhizoctonia solani)

      Внася се във фаза ВВСН 00 (период на покой, клубените не покълват)
      Брой мин/макс приложения – 1

      Третирането се извършва непосредствено преди засаждане

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Брашнеста мана

      Доза

      15 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Вреда

      Струпясване

      Кафяви петна

      Доза

      25 - 30 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Допълнителна информация

      Внася се във фаза ВВСН 53 – 81 (разпукване на цветни пъпки -начало на узряване).

      Струпясване(Venturia inaequalis, Venturia pirina), Кафяви петна(Stemphyliumvesicarum:)

      Внася се във фаза ВВСН 53-81(разпукване на цветни пъпки-начало на узряване)

       

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Брашнеста мана

      Доза

      15 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Допълнителна информация

      Внася се във фаза ВВСН 11 -83(отворен 1 -ви лист -зърната формират цвят).

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Брашнеста мана

      Доза

      15 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Допълнителна информация

      Внасят се във фаза ВВСН 51-85(цветните пъпки са затворени-оцветяването се развива).

       

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Брашнеста мана

      Доза

      15 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Допълнителна информация

      Внасят се във фаза ВВСН 51-85(цветните пъпки са затворени-оцветяването се развива).

       

    • Вреда

      Доза

      Карантинен срок

      Вреда

      Брашнеста мана

      Доза

      15 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Вреда

      Кафяви петна

      Струпясване

      Доза

      25 - 30 мл/дка

      Карантинен срок

      35 дни

      Допълнителна информация

      Внася се във фаза ВВСН 53 – 81 (разпукване на цветни пъпки -начало на узряване).

      Струпясване(Venturia inaequalis, Venturia pirina), Кафяви петна(Stemphyliumvesicarum:)

      Внася се във фаза ВВСН 53-81(разпукване на цветни пъпки-начало на узряване)