Препарати

РЕСИВИ

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

втора професионална

фунгицид

Допълнителна информация.
 • Със системно действие.

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

13.05.2024

 • Missing thumbnail

  Ресиви – системен фунгицид за защита на слънчогледовите растения в начални фази от развитието им. Мерки  за борба с маната по слънчогледа включват  да се извърши предсеитбено третиране на семената с фунгицида Ресиви – 10 мл/ 150 000 семена с раб. р-р 150-450 мл.

  Механизъм на действие

  РЕСИВИ е концентрирана суспензия за третиране на семена, съдържаща 375 g ацибензолар-S-метил на литър продукт, формулиран за използване върху слънчоглед срещу мана.

  РЕСИВИ е активатор на естествените защитни сили на растението, произвеждайки метаболитна активност, която предотвратява нормалното развитие на болестта. Предшественик на системна придобита резистентност (SAR), той благоприятства вътрешното производство на салицилова киселина, както и протеини, свързани с патогенезата (PR). С това фунгицидната активност в растението се увеличава значително благодарение на стимулацията, осигурена от РЕСИВИ, забавяйки развитието на гъбичките. При растения, подложени на придобита системна резистентност, се постига бързина и по-голяма степен на индуциране на клетъчните отговори. Последствието е активирането на гени, които играят ключова роля в защитата на растенията, както и протеини в пътищата на сигнална трансдукция. Сигналите се прехвърлят на дълги разстояния до неинфектирани региони, което води до повишена устойчивост чрез повишена експресия на защитни гени, отлагане на бариери на клетъчната стена и натрупване на фитоалексини и PR протеини. Тези събития продължават с течение на времето и са отговорни за трайната резистентност.

   

  ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

  ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

  Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

 • Регистрации на РЕСИВИ за България

 • Вреда

  Доза

  Карантинен срок

  Вреда

  Мана

  Доза

  10 мл/сеитбена единица

  Карантинен срок

  няма

  Допълнителна информация

  Внася се във фаза ВВСН 00 (сухо семе).

  Брой мин/макс приложения – 1.
  Работен р-р мл/брои семена – 150-450 мл/SU.
  Дозата е 10 мл/SU* (10 мл/150 000 семена).

  SU – единица семена, равна на 150 000 семена
  *0,5 мл продукт/дка *0,133 л продукт/100 кг семена.