Препарати
РЕВУС 250 СК
фунгицид
Регистрация в БАБХ:
Актуализиран:
13.05.2024
Ревус 250 СК е фунгицид с предпазно и локално – системно действие.
Механизъм на действие:
Активното вещество мандипропамид се активира веднага след попадане върху листната повърхност. Свързва се бързо и трайно с восъчния слой на листата. От там прониква и се разпространява в растителните тъкани като осигурява дълготрайна и сигурна защита.
Характерна за мандипропамид е неговата силна активност, осигурявайки мощно фунгицидно действие при ниска доза на приложение. Ефикасен и срещу покълващите спори, растежа на мицела, формирането на хаустории и образуването на спори.
Веднага след изсъхване на разтвора /приблизително един час след третирането/, мандипропамид защитава растението от нападение на болести независимо от атмосферните условия. Изключително силната му устойчивост срещу отмиване от валежи е доказана в многобройни полски опити по целия свят.
ПРЕПОРЪКИ ПРИ УПОТРЕБА:
1. Работен разтвор
- 20 – 50 л/дка
2. Поносимост от културите
- Ревус 250 СК е изключително селективен към всички култури, за които се препоръчва лрилагането му.
- Годност за ИРЗ (Интегрирана растителна защита)
- Прилага се в тясна връзка с методи и система за прогноза и сигнализация на болестите.
- Той е безопасен по отношение на полезните микроорганизми и пчелите. Поради това Ревус 250 СК е препарат за включване в програмите за ИРЗ.
3. Препоръки:
- Максимално 6 третирания на сезон за картофи, 4 при домати
- 7-10 дневен интервал на пръскане;
- При висок риск от зараза е препоръчително скъсяване интервала между две пръскания;
- Най-добър ефект, когато Ревус 250 СК се използва предпазно преди поява на заразата;
- За едновременна борба с кафяви листни петна (Alternaria solani) е препоръчително комбинирането му със Скор 250 ЕК;
ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM
ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG
Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.
Регистрации на РЕВУС 250 СК за България
Вреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Оранжерийно производство
Внася се във фаза ВВСН 11-39
Брой мин/макс приложения – 1
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаПолско производство
Внася се във фаза ВВСН 11-49
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
няма
Допълнителна информация
Декоративни растения, зелени и цъфтящи храсти, рози
Брой мин/макс приложения – 4
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 60-120 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
50 мл/дка
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Оранжерийно производство
Внася се във фаза 11-89 (първи същински лист по основното стъбло – пълна зрялост)
Брой мин/макс приложения – 4
Вода л/дка мин/макс – 20-1520 л/дка
Интервал между приложенията – 7 дниПолско производство
Внася се във фаза 21-89 (видима поява на първо връхно разклонение – пълна зрялост)
Брой мин/макс приложения – 4
Вода л/дка мин/макс – 30-150 л/дка
Интервал между приложенията – 7 дниВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
21 дни
Допълнителна информация
Внася се във фаза BBCH 9-81 (първият лист е отворен – начало на узряване: зърната започват да развиват характерните за сорта особености)
Брой мин/макс приложения – 4
Вода л/дка мин/макс – 30-100 л/дка
Интервал между приложенията – 10Вреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Оранжерийно производство
Внася се във фаза ВВСН 11-39
Брой мин/макс приложения – 1
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаПолско производство
Внася се във фаза ВВСН 11-49
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
50 - 60 мл/дка
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Оранжерийно производство
Внася се във фаза ВВСН 11-89 (първи същински лист на основното стъбло – пълна зрялост)Брой мин/макс приложения – 4
Вода л/дка мин/макс – 60-120 л/дка
Интервал между приложенията – 7Вреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се във фаза ВВСН 11-89 (първи същински лист на главното стъбло е напълно разтворен – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
Брой мин/макс приложения – 4
Вода л/дка мин/макс – 60-120 л/дка
Интервал между приложенията – 7Вреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
няма
Допълнителна информация
Декоративни растения, зелени и цъфтящи храсти, рози
Внася се във фаза ВВСН 11-89
Брой мин/макс приложения – 4
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 60-120 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се във фаза ВВСН 11-89 (първи същински лист на главното стъбло е напълно разтворен – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
Брой мин/макс приложения – 4
Вода л/дка мин/макс – 60-120 л/дка
Интервал между приложенията – 7Вреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се във фаза ВВСН 11-89 (първи същински лист на главното стъбло е напълно разтворен – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)
Брой мин/макс приложения – 4
Вода л/дка мин/макс – 60-120 л/дка
Интервал между приложенията – 7Вреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дкаВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Мана
Доза
60 мл/дка
Карантинен срок
7 дни
Допълнителна информация
Полско производство
Внася се във фаза BBCH 11-49 (разтворен първи същински лист – формирана цялата листна маса)
Брой мин/макс приложения – 2
Интервал между приложенията – 7
Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дкаОранжерийно производство
Брой мин/макс приложения – 1
Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дка