Препарати
ПОСТ-ФИТ
фунгицид
със систем но действие
Регистрация в БАБХ:
Актуализиран:
10.05.2024
Начин на действие:
ПОСТ-ФИТ е фунгицид на базата на калиев фосфонат. Активният компонент се характеризира със забележителна мобилност в растенията и благодарение на своята систематичност, която се проявява във възходящ и низходящ начин, се абсорбира от листата и корените и осигурява равномерна защита на растителността, която се образува след третирането. ПОСТ-ФИТ има директен ефект срещу патогенни гъбички, предимно оомицети, като инхибира кълняемостта на спорите и блокира развитието на мицели.
Разрешени употреби на фунгицида Пост-фит:
Култура: Ябълки, круши
Срещу запарване на плодовете при съхранение – внася се след прибиране
Брой мин/макс приложения – 1
Омокряне на плодовете в продължение на 30 секДоза :700 – 1000 мл продукт/хл
Култура: Цитрусови култури (портокали,лимони, мандарини)
Срещу Гниене на плодовете при съхранение
(Phytophthora spp.) – – внася се след прибиране
Брой мин/макс приложения – 1
Омокряне на плодовете в продължение на 30 секДоза :700 – 1000 мл продукт/хл
Категория за употреба : Втора професионална
Карантинен срок : не се изисква
ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM
ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG
Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.
Регистрации на ПОСТ-ФИТ за България
Вреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Запарване на плодовете при съхранение
Доза
700 – 1000 мл продукт/хл
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се след прибиране: 700 – 1000 мл продукт/хл
Брой мин/макс приложения – 1
Омокряне на плодовете в продължение на 30 секВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Гниене на плодовете при съхранение
Доза
700 – 1000 мл продукт/хл
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се след прибиране
Брой мин/макс приложения – 1
Омокряне на плодовете в продължение на 30 секВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Гниене на плодовете при съхранение
Доза
700 – 1000 мл продукт/хл
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се след прибиране
Брой мин/макс приложения – 1
Омокряне на плодовете в продължение на 30 секВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Гниене на плодовете при съхранение
Доза
700 – 1000 мл продукт/хл
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се след прибиране
Брой мин/макс приложения – 1
Омокряне на плодовете в продължение на 30 секВреда
Доза
Карантинен срок
Вреда
Запарване на плодовете при съхранение
Доза
700 – 1000 мл продукт/хл
Карантинен срок
3 дни
Допълнителна информация
Внася се след прибиране
Брой мин/макс приложения – 1
Омокряне на плодовете в продължение на 30 сек