Препарати

МИЛДИКЪТ

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

непрофесионална

фунгицид

Допълнителна информация.

  Регистрация в БАБХ:

  Допълнителна информация.

  Актуализиран:

  Допълнителна информация.

  08.05.2024

  • Missing thumbnail

   Милдикът  е цианоимидазол съединение (нова химическа група), което инхибира респираторния комплекс в митохондриите на патогена. Циазофамид притежава различен начин на действие с висока активност към фениламидно резистентните патогени, както и към податливите такива. Милдикът е силно активен срещу патогенните форми, принадлежащи към род Оомицети (т.е. Phytophthora, Plasmopara, Pythium и Pseudoperonospora) и род Плазмодиофоромицети. Продукта потиска всички стадии от жизнения цикъл на Plasmopara viticola. Спорите, засегнати от продукта,
   не са в състояние да причинят инфекция. Активното вещество блокира енергийните процеси в клетката на патогена, като по този начин пречи на развитието му, осигурявайки защита срещу вторична инфекция. Циазофамид прониква през восъчния слой на листата, като създава много устойчив на отмиване филм предпазващ от проникване на зараза през устицата на листата. Дъжд паднал един час след третиране не намалява фунгицидната активност на продукта. Благодарение на трансламинарното си действие Милдикът има по-дълго последействие срещу
   причинителя на болестта.

   ПРИГОТВЯНЕ НА РАБОТНИЯ РАЗТВОР:

   Уверете се, че пръскачката е добре почистена и в добро състояние. След това калибрирайте разпръсквачите. Милдикът се разтваря лесно във вода и може да бъде добавен директно в резервоара на пръскачката. Напълнете резервоара наполовина с вода и пуснете бъркалката. Добавете необходимото количество Милдикът. Продължете с бъркането докато допълвате резервоара с вода, а също така и по време на пръскането. Изплакнете опаковката с вода и излейте течността в резервоара на пръскачката.

   СМЕСИМОСТ:
   Милдикът е смесим с повечето от регистрираните фунгициди и инсектициди при гореспоменатите култури. За по-голяма сигурност, фирмата препоръчва да се направи тест за смесимост.

   Най-подходящ момент за приложение на Милдикът е преди, по време и след цъфтеж, когато има най-голям риск от развитие на патогена в растенията. Интервал между третиранията – 12-14 дни.

    

   ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

   ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

   Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

  • Регистрации на МИЛДИКЪТ за България

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Мана

   Доза

   350-450 мл/дка

   Карантинен срок

   21 дни

   Допълнителна информация

   Внася се във фаза ВВСН 15-83 (петите листа са отворени –зърната формират цвят)

   Брой мин/макс приложения – 1-2
   Интервал между приложенията – 10-14
   Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка