Препарати

КАРБИКЮР

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

непрофесионална

фунгицид

Допълнителна информация.
  • с несистемно действие

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

08.05.2024

  • Missing thumbnail

    КАРБИКЮР е натурален фунгицид за ефективен контрол на болести и управление на остатъчни количества, подходящ както за биологично, така и за конвенционално земеделие.

    ФОРМУЛАЦИЯ:

    прах, разтворим във вода (СП)

    ПРЕДИМСТВА:

    • Лесен за работа продукт – бързо и напълно се разтваря във вода
    • Широк спектър на действие
    • Подходящ за почти всички култури, както на открито, така и в оранжерии
    • Разрешен за употреба в биологичното производство
    • Освободен от МДГОВ (Максимално допустимите граници на остатъчни вещества)
    • Кратък карантинен срок – 1 ден. Без ограничение в сеитбооборота при ротации.
    • Не е класифициран – високо ниво на безопасност за потребителите и околната среда

    МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:

    Механизмът на действие на продукта е свързан с нарушаване на рН на осмотичното налягане и баланса на карбонат / бикарбонат йон на чувствителни гъбни патогени. Действа чрез контакт и инхибира развитието на хифи, мицел и спори (превантивно и лечебно действие). Карбикюр  действа много бързо, като причинява дехидратация и тотален срив на спорите и мицела. Широкоспектърен начин на действие с нисък риск от придобиване на устойчивост от страна на целевите болести.

    ПРЕПОРЪКИ ЗА УПОТРЕБА:

    При приготвяне на работния разтвор е препоръчително КАРБИКЮР да се изсипва много бавно в резервоара или предварително да се разрежда и да се излее в края на пълненето, като се спазва максимална концентрация от 15%. Прилагайте веднага и с продължително разбъркване по време на третирането.

    Смесването на КАРБИКЮР трябва да се извършва съгласно действащите разпоредби. Да не се смесва със следните видове продукти:  листни торове, ЕК формулации, киселинни продукти. Да се избягват смеси с меден оксихлорид и оксид (с изключение при хмел). Възможна е смес с продукти на базата на меден хидроксид или меден сулфат (бордолезов разтвор).


    ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

    ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

    Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

  • Регистрации на КАРБИКЮР за България

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Полско производство
    Внася се във фаза ВВСН 10-89

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията –7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Украсни култури (дървета, храсти и саксийни растения), рязан цвят (гербер)

    Брой мин/макс приложения – 1-6
    Интервал между приложенията –7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 200 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Пъпеши, дини, тикви и други тиквови с неядлива кора
    Внася се във фаза ВВСН 10- 89 (котиледоните се разтварят напълно – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Оранжерийно производство
    Внася се във фаза ВВСН 10-89 (пълно разтваряне на котиледоните – пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията –7 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Зеленчуци, билки и цветя, ароматни и лечебни култури

    Внася се във фаза ВВСН 10- 89

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията –7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Струпясване

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 07-89 (начало на разпукване на пъпките – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)

    Брой мин/макс приложения – 1-5
    Интервал между приложенията – 8
    Вода л/дка мин/макс – 40-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 79-89 (плодовете са достигнали около 90 % от окончателната си големина – консумативна зрелост (плодовете са с типичния си вкус и твърдост)

    Брой мин/макс приложения – 1-3
    Интервал между приложенията – 3
    Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Касис (Черно) и червено френско грозде, малини, къпини
    Внася се във фаза ВВСН 10-87 (листните връхчета се издигат над люспите, някои от листата отделени – беритбена зрелост: повечето плодчета са узрели)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –60 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 10- 89 (котиледоните се разтварят напълно – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Струпясване

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 07-89 (начало на разпукване на пъпките – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)

    Брой мин/макс приложения – 1-5
    Интервал между приложенията – 8
    Вода л/дка мин/макс – 40-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Касис (Черно) и червено френско грозде, малини, къпини
    Внася се във фаза ВВСН 10-87 (листните връхчета се издигат над люспите, някои от листата отделени – беритбена зрелост: повечето плодчета са узрели)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –60 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Сиво гниене

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза от първи симптоми до ВВСН 89 (плодът е готов за беритба)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10
    Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дка

    Срещу Сиво гниене (Botrytis cinerea) внася се във фаза ВВСН 61-65 (начало на цъфтеж – масов цъфтеж: 50 % опадане на ресите) ВВСН 77 (зърната започват да се събират, грозда се затваря) ВВСН 83-89 (зърната формират цвят – плодът е готов за беритба)
    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Касис (Черно) и червено френско грозде, малини, къпини
    Внася се във фаза ВВСН 10-87 (листните връхчета се издигат над люспите, някои от листата отделени – беритбена зрелост: повечето плодчета са узрели)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –60 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 79-89 (плодовете са достигнали около 90 % от окончателната си големина – консумативна зрелост (плодовете са с типичния си вкус и твърдост)

    Брой мин/макс приложения – 1-3
    Интервал между приложенията – 3
    Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Оранжерийно производство
    Внася се във фаза ВВСН 10-89 (пълно разтваряне на котиледоните – пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията –7 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Оранжерийно производство
    Внася се във фаза ВВСН 10-89 (пълно разтваряне на котиледоните – пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията –7 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 79-89 (плодовете са достигнали около 90 % от окончателната си големина – консумативна зрелост (плодовете са с типичния си вкус и твърдост)

    Брой мин/макс приложения – 1-3
    Интервал между приложенията – 3
    Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Пъпеши, дини, тикви и други тиквови с неядлива кора
    Внася се във фаза ВВСН 10- 89 (котиледоните се разтварят напълно – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 41-49 и ВВСН 51-59

    Брой мин/макс приложения – 1-6
    Интервал между приложенията –7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 200 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 10- 89 (котиледоните се разтварят напълно – пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –50 – 100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    3 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 31-89 (стъблата са достигнали 10 % от височината на горния конец (за прикрепване) – шишарките са узрели за бране: шишарките са затворени; прашецът е златист: ароматът е напълно проявен)

    Брой мин/макс приложения – 1-5
    Интервал между приложенията –8-14 дни
    Вода л/дка мин/макс –80 – 250 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Струпясване

    Доза

    500 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 07-89 (начало на разпукване на пъпките – консумативна зрелост: плодовете имат типичните за сорта вкус и твърдост)

    Брой мин/макс приложения – 1-5
    Интервал между приложенията – 8
    Вода л/дка мин/макс – 40-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Брашнеста мана

    Доза

    300 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 10-85 (поява на първи лист – първи плодове със специфичния за сорта цвят)

    Брой мин/макс приложения – 1-8
    Интервал между приложенията – 7-10 дни
    Вода л/дка мин/макс –60 – 100 л/дка