Препарати

ИНСИГНИЯ

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

непрофесионална

фунгицид

Допълнителна информация.
 • Със системно действие.

 • При спазване на Закона за пчеларството.

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

08.05.2024

 • Missing thumbnail

  ИНСИГНИЯ е фунгицид с регистрация в царевица

  Механизъм на действие:

  ИНСИГНИЯ  Пираклостробинът се концентрира върху повърхността на листата, след което постепенно се преразпределя във вътрешните тъкани, но не се абсорбира от корените на растенията и не се транспортира през съдовете . Пираклостробинът инхибира дишането на патогена. Въздействайки върху митохондриите, той блокира потока на енергия в клетките, което причинява смъртта на спорите и мицела на гъбата.

  Фитомобилност и движение през растението

  Фитомобилността описва как активно вещество като пираклостробин прониква и се движи в растението, след като е било отложено върху и след това абсорбирано в подлежащите тъкани.

  Локален пенетрант

  Пираклостробинът е локален проникващ фунгицид, което означава, че веднъж приложено, активното вещество ще остане концентрирано близо до мястото на приложение.

  Трансламинарно движение

  Движението на активното вещество ще бъде през листата на растението от едната страна към другата. Този тип движение през растението се описва като трансламинарно движение. Думата trans произлиза от латинския префикс за „през“ или „напречно“, като lamina произлиза от употребата в ботаниката за описание на листо. Трансламинарното движение може също да се нарече мезостемично.

  Апопластично движение на клетките

  Движението през листата се извършва около структурата на клетъчната стена и през пролуките между подлежащите растителни клетки. В крайна сметка пираклостробинът стига до противоположната страна от първоначалното си приложение. Този тип движение се класифицира като апопластично и се случва по един от двата начина. Или в клетъчните стени, или между междуклетъчните пространства.


  ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

  ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

  Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

 • Регистрации на ИНСИГНИЯ за България

 • Вреда

  Доза

  Карантинен срок

  Вреда

  Северен листен пригор

  Листна ръжда

  Дребни листни петна

  Хелминтоспориоза

  Доза

  50 - 100 г/дка

  Карантинен срок

  няма

  Допълнителна информация

  Внася се във фаза ВВСН 31-65 (поява на първи възел – мъжки цветове: метлицата е цъфнала по цялата си дължина; женски цветове: косата е напълно развита).

  Брой мин/макс приложения – 1.
  Вода л/дка мин/макс – 20-40 л/дка.