Препарати

ЗОРВЕК ВИНАБРИА

Активни вещества

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

втора професионална

фунгицид

Допълнителна информация.
 • със системно и несистемно действие

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

05.01.2024

 • Missing thumbnail

  ЗОРВЕК ВИНАБРИА се основава на активния фунгицид ЗОРВЕК, който е първият от нов клас фунгициди за контрол на заболявания, причинени от оомицетни патогени. Препаратът предлага ненадмината комбинация от консистенция и по-дълготраен контрол на болестите, спомагайки за производството на по-добра реколта от здраво грозде. Зорвек повлиява патогените с напълно нов биохимичен начин на действие и няма кръстосана резистентност към съществуващите фунгициди. Той проявява множество ефекти върху жизнения цикъл на патогена, което позволява ефективен и дълготраен контрол на разпространението на болестта. Зорвек защитава третираните листа, докато растат, включително листа, които са по-малко от 20% от крайния им размер към момента на прилагане. Поради тези причини Зорвек е технология за растителна защита, която може да осигури много ползи за производителите, включително намалени оперативни разходи и цялостна подобрена ефективност.

  Веднъж попаднал върху растението, ЗОРВЕК ВИНАБРИА се движи трансламинарно и предпазва долната страна на листата. Благодарение на системното движение през ксилемата, осигурява равномерно покритие на напръсканите листа и защита от отмиване от дъжд. След нанасяне се абсорбира бързо и не се отмива от дъжд след 20 минути. след влизане.

 • Регистрации на ЗОРВЕК ВИНАБРИА за България

 • Вреда

  Доза

  Карантинен срок

  Вреда

  Мана

  Доза

  200 мл/дка

  Карантинен срок

  56 дни

  Допълнителна информация

  винени сортове
  Внася се във фаза BBCH 13-71 (третите листа са отворени – завръз: младите плодове започват да наедряват, остатъците от цветовете опадат)

  Брой мин/макс приложения – 2
  Интервал между приложенията – 10 дни
  Вода л/дка мин/макс – 30-100 л/дка