Препарати

ЖУЛИЕТА®

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

непрофесионална

фунгицид

Допълнителна информация.
  • С несистемно действие

  • Съдържа Saccharomyces cerevisiae щам LAS02 (активно вещество с нисък риск) – 960,8 г/кг (1×1013 CFU/кг)

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

05.01.2024

  • Missing thumbnail

    Жулиета е фунгицид на базата на Saccharomyces cerevisiae щам LAS02. Този щам е избран заради способностите си за оцеляване и бързо развитие, които му позволяват да колонизира средата преди патогени от рода на Botrytis и Monilia. Естественият му произход го прави екологично решение, съвместимо с модерно и разумно земеделие за околната среда, потребителите и фермера. Жулиета може да се използва в конвенционално, органично земеделие и земеделие с нулеви остатъци.

    МЕТОД НА ДЕЙСТВИЕ

    Жулиета действа превантивно чрез пространствена колонизация и хранителна конкуренция.

    Скоростта на развитие на Saccharomyces cerevisiae щам LAS02 предотвратява болестни инфекции, и предпазва потенциалните входове на чувствителни части на расъението като плодовете, рани и др.

    Активните съставки на препарата се развиват в диапазони от температура и pH, по-широки от Сиво гниене – Botrytis и ранно и късно кафяво гниене Monilioses и така осигурява стабилна защита срещу патогени.

    Предимства на Жулиета:

    • Може да се прилага до 1 ден преди беритба, като запазва качеството на плода до последно!
    • Лесен за използване
    • Без ефект върху дестилационните качества на гроздето

  • Регистрации на ЖУЛИЕТА® за България

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    В оранжерии
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (втори същински лист-пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Ягодоплодни овощни култури, в т. ч. касис, френско грозде, малини, къпини, боровинки
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (разгънати листа-плодчетата в основата на грозда капят лесно)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Склеротиния

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    В оранжерии
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (втори същински лист-пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза BBCH 51 – 89 (цветните пъпки са затворени, виждат се светлокафяви люспи – консумативна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Ягодоплодни овощни култури, в т. ч. касис, френско грозде, малини, къпини, боровинки
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (разгънати листа-плодчетата в основата на грозда капят лесно)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза BBCH 60 – 89 (първите реси се освобождават от пъпката – плодът е готов за беритба)

    Брой мин/макс приложения – 6
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Ягодоплодни овощни култури, в т. ч. касис, френско грозде, малини, къпини, боровинки
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (разгънати листа-плодчетата в основата на грозда капят лесно)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    В оранжерии
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (втори същински лист-пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Склеротиния

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    В оранжерии
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (втори същински лист-пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза BBCH 51 – 89 (цветните пъпки са затворени, виждат се светлокафяви люспи – консумативна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза BBCH 51 – 89 (цветните пъпки са затворени, виждат се светлокафяви люспи – консумативна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-150 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сиво гниене

    Склеротиния

    Доза

    250 г/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Ягодоплодни овощни култури, в т. ч. касис, френско грозде, малини, къпини, боровинки
    Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (разгънати листа-плодчетата в основата на грозда капят лесно)

    Брой мин/макс приложения – 8
    Интервал между приложенията – 7
    Вода л/дка мин/макс – 10-150 л/дка