Препарати

ЕНЕРВИН СК

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

непрофесионална

фунгицид

Допълнителна информация.
  • СЪС СИСТЕМНО ДЕЙСТВИЕ

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

22.04.2024

  • Missing thumbnail

    EЕНЕРВИН СК е защитен фунгицид за употреба в ранните фази на листната късна мана (Phytophthora infestans) при картофи и бял връх (Phytophthora porri) при праз.

    Ползи:

    • Уникален QoSI режим на действие
    • Алтернатива на продукти с CAA или QoI химия
    • Отличен допълнителен партньор за смесване на продукти с различен механизъм и начини на действие
    • При картофи, когато се смесва с подходящи партньорски продукти, ЕРВИН СК може да се използва до три пъти последователно и до четири пъти на сезон, като част от максимално разрешените шест QoSI пръскания

    ДЕЙСТВИЕ НА ПРЕПАРАТА

    ЕНЕРВИН СК съдържа активното вещество аметоктрадин от групата на пиримидиламините.
    Те са фунгициди с контактно действие с висока ефективност срещу гъби от род Oomycetes, включително P. infestans.
    Аметокдрадин намалява съдържанието на АТФ в целевата гъба по време на нейните етапи на развитие чрез инхибиране на комплекс III на митохондриалното дишане.

    Как работи?

    Инициумът (аметоктрадин) прекъсва жизнения цикъл, като ефективно инхибира образуването и освобождаването на зооспори.

    Вътрешната ефикасност на Initium срещу зооспорите е висока и причинява спукване на зооспорите, като по този начин прекъсва цикъла на размножаване.

     


    ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

    ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

    Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

  • Регистрации на ЕНЕРВИН СК за България

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Полско производство
    ВВСН 40-89 (до пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Картофена мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Полско производство
    Внася се във фаза ВВСН 20-89 (видима поява на първо връхно разклонение – пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Босилек, салвия
    Внася се във фаза ВВСН 40-49

    Брой мин/макс приложения – 2
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Порско производство
    Внася се във фаза ВВСН 15-89 (разтваряне на 5 или повече листа на главното стъбло (> 4 cm) – узряване на плодовете и семената)

    Брой мин/макс приложения – 2
    Интервал между приложенията – 5 дни
    Вода л/дка мин/макс – 10-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Оранжерийно производство
    ВВСН 40-89 (до пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    150 мл/дка

    Карантинен срок

    21 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза BBCH 53-83 (съцветията се виждат изцяло-зърната формират цвят)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 10-12
    Вода л/дка мин/макс – 15-40 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Полско производство
    Салати
    ВВСН 40-49 (образувана 10% от листната маса, характерна за вариетета – формирана цялата листна маса)

    Брой мин/макс приложения – 2
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Картофена мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Оранжерийно производство
    ВВСН 10-89 (пълно разтваряне на котиледоните – пълна зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Полско производство
    ВВСН 40-89 (до пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Спанак, цвекло (кореново и листно)
    Внася се във фаза ВВСН 40-49 (образувана 10% от листната маса, характерна за вариетета – формирана цялата листна маса) за спанак и (начало на развитие на кореноплодите -кореноплодите са в техническа зрялост) за цвекло

    Брой мин/макс приложения – 2
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Полско производство
    ВВСН 40-89 (до пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    120 мл/дка

    Карантинен срок

    1 дни

    Допълнителна информация

    Оранжерийно производство
    ВВСН 40-89 (до пълна зрялост: плодовете са с типичен цвят за зрялост)

    Брой мин/макс приложения – 3
    Интервал между приложенията – 7 дни
    Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка