Препарати

ДЕЦИБЕЛ ВИТИС

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

втора професионална

фунгицид

Допълнителна информация.
 • със системно действие

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

03.01.2024

 • Missing thumbnail

  ДЕЦИБЕЛ ВИТИС е системен фунгицид, който се придвижва трансламинарно в растението. Съдържа активните вещества крезоксимметил и пенконазол. Крезоксим-метилът принадлежи към химичната група QoI (Quinone outside Inhibitors), действайки на нивото на процеса на дишане. Пенконазолът принадлежи към химичната група SBI (Sterol Biosynthesis Inhibitors), по-известни като DMI фунгициди (DeMethylation Inhibitors) съгласно класификацията на FRAC (Fungicide Resistance Action Committee).

  Продуктът има превантивно, лечебно и антиспорулиращо действие. Предназначен е за контрол на брашнеста мана и черно гниене по лози

  НАЧИН НА УПОТРЕБА

  Калибрирайте оборудването правилно спрямо обема на разтвора, изразходван на декар, според дебита на пулверизатора (L/min), скоростта и работна ширина (разстояние между редовете) със специално внимание  за равномерното разпределение на разтвора върху листната повърхност. Количеството продукт и количеството вода трябва да съответстват на площта на приложение, като се спазват разрешените дози.

  СМЕСИМОСТ

  Препоръчва се да се направи тест за съвместимост между продуктите предвидени за употреба в резервоарната смес. Предупреждение: В случай на смесване с други формулации, трябва да се спазва най-дългият карантинен срок. Трябва също да се спазват предпазните мерки, предписани за най-токсичните продукти. Когато се установят случаи на отравяне, информирайте лекаря за извършеното смесване.

  СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ПРИ КОИТО ПРОДУКТА МОЖЕ, ИЛИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УПОТРЕБЯВАН

  • ВНИМАНИЕ: за да се избегне развитието на резистентност, не извършвайте повече от 3 третирания на година с този продукт или друг, съдържащ QoI и / или DMI фунгициди. Редувайте употребата на този продукт с фунгициди с различен механизъм на действие.
  • За предпочитане са превантивните приложения.

  ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

  ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

  Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

   

   

 • Регистрации на ДЕЦИБЕЛ ВИТИС за България

 • Вреда

  Доза

  Карантинен срок

  Вреда

  Брашнеста мана

  Черно гниене

  Доза

  40 мл/дка

  Карантинен срок

  35 дни

  Допълнителна информация

  Внася се във фаза ВВСН 15-85 (петите листа са отворени -омекване на зърната)

  Брой мин/макс приложения – 3
  Интервал между приложенията – 12-14
  Вода л/дка мин/макс – 20-100 л/дка