Препарати

ГАУЧО 600 ФС

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

първа професионална

инсектицид

Допълнителна информация.
 • СИСТЕМНО ДЕЙСТВИЕ

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

16.07.2023

 • Missing thumbnail

  ГАУЧО 600 ФС инсектицид, подобно на други неоникотиноиди , се свързва с постсинаптичните никотинови ацетилхолинови рецептори на централната нервна система на насекомите , в резултат на което те развиват парализа и конвулсии, водещи до смъртта им. Ефектът от експозицията се наблюдава 3-5 дни след лечението. Активното вещество проявява висока остатъчна активност. Периодът на защитно действие е 14–28 дни.

  Според компанията разработчик ( Bayer Cropscience ), препаратите на основата на имидаклоприд имат и антистресов ефект върху културите.

  РЕЗИСТЕНТНОСТ

  Механизмът на действие елиминира появата на резистентност.

  Приложение

  Фитотоксичност

  Изследването на динамиката на остатъчните количества в растенията показа, че имидаклоприд, подобно на тиаметоксам , прониква през съдовата система главно в листата и практически не навлиза в плодовете, което показва безопасността на използването на препарати на базата на имидаклоприд и тиаметоксам по време на капково напояване на зеленчукови култури в затворен терен.

  В селското стопанство

  ПРОДУКТИ НА БАЗАТА НА ИМИДАКЛОПРИД СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ПОЛЗВАНЕ ОЩЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2013 Г.

  На базата на имидаклоприд са регистрирани препарати срещу вредители по пшеница ( телен червей, листни въшки) , картофи ( колорадски бръмбар ), домати и краставици в защитена почва ( листни въшки ) и много други;

  РЕЗЕРВОАРНИ СМЕСИ

  Може да се използва в смес с фунгициди.

  За целите на медико-санитарната и битовата борба с вредителите

  препарати на базата на имидаклоприд се използват за унищожаване на червени хлебарки , черни хлебарки , американски хлебарки , мравки и други пълзящи насекоми върху обекти от различни категории.

  Като регулатор на растежа на растенията

  имидаклоприд се използва за повишаване на устойчивостта към различни неблагоприятни фактори на околната среда чрез третиране на семена преди сеитба.

   

  Инструкции за употреба на имидаклоприд

  Обичайна практика е инструкциите за употреба на дадено вещество да се разработват за препарати, съдържащи това вещество. За да прочетете инструкциите за лекарството, трябва да отидете на страницата на този инсектицид.

   

   

  ГАУЧО 600 ФС е високоефективен инсектицид който се използва за защита на на редица култури: царевица, слънчоглед пшеница и фр. Действа върху значителен брой различни вредители.

  ПРЕДИМСТВА:

  • потвърдена ефективност на активното вещество;
  • ефективна защита на културите в началото на вегетационния период;
  • системно въздействие върху почвата и земните вредители.

  Инсектицида  има дълготраен ефект, допълнително стимулира растежа на растенията и предпазва от стресови фактори. Доказана е липсата на фитотоксичност. ГАУЧО 600 ФС ще защити надеждно семената и по време на съхранение. Формата на препарата е течен концентрат.

  Основни характеристики

  Високата ефективност на инсектицида ГАУЧО 600 ФС се осигурява от активната съставка имидаклоприд в съотношение 600 g/l. Това вещество води до смъртта на вредителите, като засяга тяхната нервна система. Семената, третирани с ГАУЧО 600 ФС, са надеждно защитени от различни вредни насекоми. Растението абсорбира веществото през корените и го транспортира до листата. Пестицидът прониква равномерно в стъблата, осигурявайки дълготрайна инсектицидна защита. Инсектицида има не само инсектицидни свойства, но и активира защитните функции на културата, има положителен ефект върху нея при наличие на стресови фактори. Третираните семена е желателно да се засяват веднага след третиране. Ако материалът е обработен предварително, той трябва да се съхранява в сухо и хладно помещение с добра вентилация. Отровените семена, които са били съхранявани дълго време, трябва да бъдат тествани за кълняемост.

  За да приготвите работен разтвор, трябва да добавите вода към продукта и да разбъркате, докато стане хомогенно. Обемът на веществото ще зависи от технологията и оборудването, използвани за ецване. Препоръчва се равномерно нанасяне на отровата върху калибрирани, сухи и почистени семена.

  Условия за ползване

  ПРОДУКТИ НА БАЗАТА НА ИМИДАКЛОПРИД СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ПОЛЗВАНЕ ОЩЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2013 Г.

  ГАУЧО 600 ФС ЗАБРАНА

   

  ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

  ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

  Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

  • Регистрации на ГАУЧО 600 ФС за България

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Цвеклова листна въшка

   Доза

   100 МЛ НА ЕДИНИЦА СЕМЕНА

   Карантинен срок

   Допълнителна информация

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Сив царевичен хоботник

   Телени червеи

   Доза

   1 000 МЛ НА 100 КИЛОГРАМА СЕМЕНА

   Карантинен срок

   НЕ СЕ НАЛАГА

   Допълнителна информация

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Телени червеи

   Доза

   700 МЛ НА 100 КГ СЕМЕНА

   Карантинен срок

   НЕ СЕ НАЛАГА

   Вреда

   Сив царевичен хоботник

   Доза

   800 МЛ НА 100 КГ СЕМЕНА

   Карантинен срок

   НЕ СЕ НАЛАГА

   Допълнителна информация