Препарати

БОРДО МИКС 20 ВП

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

непрофесионална

фунгицид

Допълнителна информация.
  • Забележка: При овощните култури първите две третирания се извършват през есента, след приключване на вегетацията. През пролетта, преди разпукване на пъпките, се извършва още две пръскания.

Регистрация в БАБХ:

Допълнителна информация.

Актуализиран:

Допълнителна информация.

02.01.2024

  • Missing thumbnail

    БОРДО МИКС 20 ВП е контактен, неорганичен фунгицид , който има предпазно действие. Препаратът е готова за приложение бордолезова смес.

    МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:

    • Широк спектър на действие срещу много видове гъбни болести и бактерии: алтернария, антракноза, бактериоза, мани и синя плесен и д.р.
    • Подходящ е за употреба в биологичното земеделие
    ПРЕДИМСТВА:
    • Не се губи време преди приложение – готов, лесен за употреба и силно разтворим – пести време.
    • Няма нужда от контрол на pH. Близко до неутралното Ph – избягва се фитотоксичност и други рискове за културите.
    • Дюзите не се запушват – формулацията на продукта осигурява оптимален за дюзите размер на частиците.
    • Намалява дозата – микронизацията осигурява оптимален размер на частиците, което увеличава покриване на листата: необходима е по-малко мед. Спестяване на средства.
    • Увеличава устойчивостта от измиване – добавянето на специални прилепители увеличава прилепимостта към листната повърхност, дори и при неблагоприятни условия.
    • Няма разлика при приготвянето на всеки следващ разтвор.
    Максимален брой третирания на година: 5.
    Модерна, актуализирана индустриална формулация на традиционната смес от меден сулфат и вар, която съдържа 20 % мед. Неговата по-висока свързаност между съставките е една от основните му характеристики. Може да се употребява срещу гъбни болести и при семкови и костилкови овощни, картофи, домати, краставици, зеле, листни зеленчуци, ягоди и други в доза 0,375-0,6 %.
    Бордо микс 20 ВП е одобрен за употреба в биологичното производство.

    НАЧИН НА УПОТРЕБА:

    Прибавете необходимото количество от препарата в малко вода като разбърквате. Разбийте добре сместа и прибавете останалото количество вода. Препоръчва се направеният разтвор да се употреби веднага и да не се пази за следващи третирания. Да се вземат обичайните мерки за избягване на медна фитотоксичност, особено в студени и влажни места. Фирмата гарантира състава, формулацичта и съдържанието. Потребителят е отговорен за причинени вреди (неефикасност, токсичност, остатъчни количества и др.), причинени от пълно или частично неспазване на инструкциите, посочени на етикета. Изчакайте поне 6 часа преди повторно влизане в третираните площи, за да може те да са напълно изсъхнали.

    СМЕСИМОСТ:

    Бордо микс 20 ВП е смесим с повечето инсектициди, фунгициди и други (фосфорни естери, карбамати, емулсионни масла, листни торове, водонамокрима сяра и др.) освен в случаи, когато продуктът има силна киселинна или алкална реакция.

    СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ, ПРИ КОИТО ПРЕПАРАТЪТ МОЖЕ ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УПОТРЕБЯВАН:

    Да не се третира при ниски температури (под 5°С) и висока влажност.

    ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

    ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

     

  • Регистрации на БОРДО МИКС 20 ВП за България

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Листни петна

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Вреда

    Антракноза

    Алтернариоза

    Церкоспороза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14-51 (4- ти лист ясно видим до начало до удължаване на луковицата, 100% дължина и диаметър на стъблото).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Самодивски метли

    Сачмянка

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 91-53 (Нарастването на леторастите е завършено до разпукване на цветните пъпки).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Чернилка

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14-59 (4-ти същински лист до видими първите цветни листенца)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Антракноза

    Мана

    Ръжда

    Септориоза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    3 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14- 89 (4-ти същински лист разтворен до пълно узряване)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Алтернария

    Кафяво гниене

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН15-89 (Масова поява на листа, без да са напълно развити до консумативна зрялост: типични за сорта вкус и съдържание)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Вреда

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Вреда

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Целина и Кардун(полско производство): Мана (Bremia spp., Phytophtora spp.), Листни петна (Ascochyta spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Повреди по клоните

    Струпясване

    Кафяво гниене

    Огнен пригор

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 91-53 (Нарастването на леторастите е завършено до разпукване на цветните пъпки).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Церкоспороза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 39-49 (Листата покриват 90% от повърхността до кореноплодите са в техническа зрялост).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Сачмянка

    Цитоспороза

    Бактериоза

    Кафяво гниене

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Чернилка

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14-59 (4-ти същински лист до видими първите цветни листенца)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Кафяви листни петна

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    3 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 10-89 (котиледоните са разтворени напълно до пълна зрялост)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Повреди по клоните

    Струпясване

    Кафяво гниене

    Огнен пригор

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 91-53 (Нарастването на леторастите е завършено до разпукване на цветните пъпки).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Минимална употреба
    Във фаза ВВСН 95-53 (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Алтернария

    Бактериоза

    Кафяво гниене

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН15-89 (Масова поява на листа, без да са напълно развити до консумативна зрялост: типични за сорта вкус и съдържание)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Доза

    500 - 600 г/дка

    Карантинен срок

    21 дни

    Допълнителна информация

    Прилага се във фенофаза на културата от „9 и повече листа са отворени на културата до фенофаза „повече от зърната се събират, грозда се затваря” / 19-79 ВВСН/
    Работен р-р 100 л/дка.

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Пурпурни петна

    Черно гниене

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    3 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14-47 (4-ти лист явно видим до 10 % от растенията листата са завити)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Листни петна

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Вреда

    Петносване по пъпките

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 95-53 (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Кафяво гниене

    Бактериоза

    Алтернария

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН15-89 (Масова поява на листа, без да са напълно развити до консумативна зрялост: типични за сорта вкус и съдържание)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Алтернариоза

    Склеротинийно гниене

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 12-49 (2-ри същински лист разтворен до типичен размер и форма на главите достигнати)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 10-85 (Отделяне на първи лист до напреднало узряване на плодовете).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Алтернариоза

    Антракноза

    Церкоспороза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 15-47 (5-ти същински лист разтворен до 70 % от диаметъра на корена е достигнат)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Повреди по клоните

    Струпясване

    Кафяво гниене

    Огнен пригор

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 91-53 (Нарастването на леторастите е завършено до разпукване на цветните пъпки).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Минимална употреба
    Във фаза ВВСН 95-53 (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Кафяви листни петна

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    10 дни

    Допълнителна информация

    Патладжан: Ооранжерийно производство – карантенен срок е 3 дни, полско произвдоство – 10 дни карантинен срок.
    Внася се във фаза ВВСН 15-89 (5-ти същински лист до пълна зрялост)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Алтернария

    Кафяво гниене

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН15-89 (Масова поява на листа, без да са напълно развити до консумативна зрялост: типични за сорта вкус и съдържание)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Листни петна

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14-51 (4- ти лист ясно видим до начало до удължаване на луковицата, 100% дължина и диаметър на стъблото).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Бактериоза

    Цитоспороза

    Сачмянка

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Кафяви листни петна

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Внася се вв фаза ВВСН 10-89 (котиледоните са разтворени напълно до пълна зрялост)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Алтернариоза

    Антракноза

    Церкоспороза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 15-47 (5-ти същински лист разтворен до 70 % от диаметъра на корена е достигнат)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Алтернариоза

    Антракноза

    Церкоспороза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 15-47 (5-ти същински лист разтворен до 70 % от диаметъра на корена е достигнат)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Бактериоза

    Мехурки

    Цитоспороза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Мана

    Алтернариоза

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 12-49 (2-ри същински лист разтворен до формирана цялата листна маса).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Бактериоза

    Мана

    Кафяви листни петна

    Антракноза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    3 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 10-89 (котиледоните са разтворени напълно до пълна зрялост)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Антракноза

    Мана

    Ръжда

    Септориоза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    3 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14- 89 (4-ти същински лист разтворен до пълно узряване)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Бактериоза

    Листни петна

    Мана

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    14 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14-51 (4- ти лист ясно видим до начало до удължаване на луковицата, 100% дължина и диаметър на стъблото).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Цитоспороза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Пурпурни петна

    Мана

    Черно гниене

    Антракноза

    Бактериоза

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    3 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 14-47 (4-ти лист явно видим до 10 % от растенията листата са завити)

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Огнен пригор

    Повреди по клоните

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    Допълнителна информация

    Във фаза ВВСН 91-53 (Нарастването на леторастите е завършено до разпукване на цветните пъпки).

  • Вреда

    Доза

    Карантинен срок

    Вреда

    Антракноза

    Бели листни петна

    Фитофторно гниене

    Бактериоза

    Доза

    375 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Вреда

    Бели листни петна

    Доза

    375 - 500 г/дка

    Карантинен срок

    7 дни

    Допълнителна информация

    Внася се във фаза ВВСН 13-81 (3-ти лист развит до начало на узряване).