Препарати

АРМЕТИЛ-С ВП

Активни вещества

Допълнителна информация.

Производител

Допълнителна информация.

Категория на употреба

Допълнителна информация.

непрофесионална

фунгицид

Допълнителна информация.

  Регистрация в БАБХ:

  Допълнителна информация.

  Актуализиран:

  Допълнителна информация.

  12.04.2024

  • Missing thumbnail

   АРМЕТИЛ-С ВП съдържа металаксил, който има системно действие. Той прониква в растението много бързо (30 минути) и осигурява добра защита дори ако завали скоро след приложението. Арметил С ВП съдържа и меден оксихлорид, който има предпазно действие.

   Начин на действие:

   АРМЕТИЛ-С ВП е фунгицид с двоен механизъм на действие, високоефективен при потискане на голям брой причинители на гъбични заболявания. Състои се от две активни вещества: Металаксил – активно вещество от химичната група на ацилаланините, което веднага се абсорбира в зелените части на растението след приложение. Има отлични трансламинарни свойства, като чрез ксилемата на растението бързо се транспортира до върховете на новоизрасналата растителна тъкан, като по този начин растението е напълно защитено от инфекция. Механизмът на действие се основава на инхибирането на протеиновия синтез в гъбичките, което нарушава метаболитните процеси и гъбичките умират. Меден оксихлорид – медно неорганично съединение, чиято ефективност се дължи на активността на Cu2+ катиона. След третиране се освобождава Cu2+, който прониква в клетъчните спори на патогенната гъбичка и инхибира ензимните процеси, като по този начин предотвратява развитието на инфекция.

    

   ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЛАТЕНА АГРОНОМИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.AGRINED.COM

   ПРИ ОТКРИВАНЕ НА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ЗА КОНТАКТИ С АДМИНИСТРАТОРА НА САЙТА СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС. ЗА КОНТАКТИ: WWW.PRZ.BG

   Използвайте продуктите за растителна защита след консултация с агроном и спазвайки закона за защита на растенията. Винаги прочитайте указанията върху етикета преди употреба.

    

  • Регистрации на АРМЕТИЛ-С ВП за България

  • Вреда

   Доза

   Карантинен срок

   Вреда

   Мана

   Доза

   250 г/дка

   Карантинен срок

   14 дни

   Допълнителна информация

   Вода л/дка мин/макс – 1-3
   Интервал между приложенията – 14 дни